Poprawki poniżej ŚNIADANIE Kefir naturalny/ zsiadłe mleko/ maślanka naturalna Śliwki suszone 20g Orzechy włoskie myślę że będzie dużo smaczniejsze II ŚNIADANIE Chleb żytni razowy 100g Serek wiejski 200g Jajo kurze Sałatka warzywna 100g to mało daj ok 200g-300g warzyw korzystaj z sezonowych teraz B/W/T = 33g/52g/17g TRENING PRZEKĄSKA PO [...]
-zróżnicuj źródła ww-np.chleb zostaw w jednym posiłku a w innych wstaw inne,wartościowe źródła ww np.kasza gryczana/ziemniaki/ryż parboiled - ten sok marchwiowy sam wyciskasz? Jeśli nie to zastąp go owocami/warzywami - dodaj do diety źródła Omega 3 jak tłusta,świeża ryba/olej lniany/orzechy włoskie - dodaj warzyw/owoców
Moje dzisiejsze na ten moment posiłki, a mam zamiar jeszcze wypić szejka białkowego + kolacja jakieś kanapki żeby uzupełnić węgle i dobić białka twarogiem. Wszystko liczone przez fitatu; Śniadanie Jajka - 172g - 241 kcal Ogórek zielony - 72g - 10 kcal Cukier brązowy - 6g - 24 kcal Mleko 2% - 91 g - 46 kcal Pomidor 43 g - 8 kcal Ser żóółty 29 g - [...]
[...] Do rzeczy, tą kaszą mannę staraj się unikać, nie należy do znakomitych źródeł węglowodanów. Masz wiele produktów do wyboru jak (kasza gryczana, jęczmienna, kuskus, ryz parboiled, basmati, brązowy, jaśminowy, pieczywo pełnoziarniste, owsiane i.t.d) Miody sklepowe to zazwyczaj sama chemia. Pamiętaj, że warzywa mogą być w każdym posiłku, [...]
Nada się. Ja podałem tylko przykłady-zmieniaj źródła jak tylko dasz radę-ziemniaki,kasza jęczmienna,kasza kuskus,kasza jaglana,kasza gryczana,ryż parboiled,basmati,dziki,brązowy,makaron razowy,makaron pełnoziarsty. No to masz już listę źródeł ww%-)
Mialem na mysli posilek po suplementacji okolotreningowej. Musi w nim sie znalezc dobre jakosci zrodlo bialka i weglowdanow, czyli np piers z kurczaka + kasza gryczana lub ryz parboiled. Nie pij weglowodanow w trakcie treningu, szczegolnie na redukcji.
JAKA WAGA I WZROST? I daj tłuszczu oliwy czy orzechów II j/w i dodaj warzyw III j/w z warzywami IV ok V tuńczyka nie spożywaj codziennie zamieniaj i lepszym źródłem ww był by tu ryż parboiled kasza czy makaron VI dodaj warzyw ładnie tylko podaj wage czy nie przesadziłeś z białkiem
Różnicuj przede wszystkim Chleb żytni razowy ma sporo błonnika-jeśli dojdzie do tego duża ilość warzyw z całego dnia+jakieś orzechy,migdały to łatwo nadmiar błonnika,którego za duża ilość może utrudniać przyswajanie skł.mineralnych Ryż parboiled ma stosunkowo mało błonnika;-) Zmieniony przez - Szprota94 w dniu 2012-11-25 16:51:21
Faktycznie, ryż parboiled posiada wysoki ig, jak zmienię go na brązowy to będzie lepiej? Tylko wtedy będę miał problem ze zjedzeniem 300g. Kalorie są z aplikacji fitatu. Sprawdziłem z opakowaniem ryżu i różni się o 5kcal/100g. Zatem 150g ryżu ma 550 + kurczak 150kcal. Na diecie jestem pierwszy dzień i nie szukam efektów tylko odpowiedzi na pytanie [...]
Czolem. Mam to samo. Zamiast bialego ryzu -> ryz parboiled (smaczniejszy, lepiej wyglada, nie klei sie, ciezko przegotowac). Pieczywa ciemnego nawet nie ruszam. Platki - zawsze kukurydziane / szajs typu "czekoladowe" itd. Niestety, ja swoich jelit katowac zamiaru nie mam, ale moze ktos wskaze nam inna droge.
Ale co to znaczy ,,odstający brzuch"? Widać jeszcze kratkę czy nadal opona? Jak chcesz już taką super czystą masę to zamiast durum szamaj ryż parboiled, brązowy, makaron razowy, pełnoziarnisty. Więcej mięsa, mniej twarogu. No i tak jak kolega wyżej: jesteś na masówce, to rośniesz w kilogramy. ewentualnie dodawaj więcej kcal w dni treningowe, a w [...]
-ryba lepiej świeża,wędzona okazyjnie -zamiast ryżu białego lepiej daj bardziej wartoścowe np.ryż parboiled/basmati/ziemniaki -do źródeł tłuszczów dodaj olej lniany/ew.orzechy włoskie(jeśli możesz je jeść),by zwiększyć ilość o3